Vzniká Basketbalová akademie Radotín

07.09.2016 13:35

Radotínský basketbal rozšiřuje portfolio svých služeb a vstupuje do nové éry. V posledních sezónách mimořádně úspěšný basketbalový tým mužů letos usiluje o postup do první národní ligy. V návaznosti na tyto úspěchy vzniká projekt basketbalové akademie – klubu, který se zaměří výhradně na výchovu a práci s mládeží.  

„Cílem je v první řadě získat pro basketbal co nejvíce kluků a holek v Radotíně a jeho okolí. Chceme, aby je basketbal bavil a rádi bychom děti nadchli k celoživotnímu sportování. Samozřejmě v neposlední řadě máme určitě ambice postupně vychovávat hráče a hráčky pro výkonnostní basketbal na nejvyšší úrovni. Práci s dětmi začneme od úplných základů v přípravkách, kde bude hlavním úkolem především vzbudit v dětech vášeň a lásku pro sport. V následujících sezónách už děti zapojíme do soutěží,“ říká předseda akademie Adam Peřinka.  

Do přípravek, které budou v Radotíně, Dobřichovicích, Černošicích a na Zbraslavi, mohou přijít chlapci i dívky ročníku narození 2007 a mladší.  

První trénink přípravky v Radotíně proběhne 14. září v 15 hodin ve velké tělocvičně na druhém stupni Základní školy Praha – Radotín v Loučanské ulici.  

Hlásit se můžete přímo trenérovi Adamu Peřinkovi, tel.: 602 214 942, e-mail: adamperinka@yahoo.com.