Mgr. Karel Hanzlík

předseda ODS Radotín
starosta MČ Praha 16 Radotín

 

Ing. Jiří Holub oslavil pětaosmdesátiny

18.11.2015 14:17
Dlouholetý radotínský starosta, poté místostarosta, zastupitel a člen stavební komise Ing. Jiří Holub oslavil 26. října 85. narozeniny. Blahopřát mu přišli zástupci vedení radotínské radnice a úřadu – lidé, kteří s ním velmi dlouho, a po celou dobu s potěšením, spolupracovali.
A určitě by se k nim rádi přidali i mnozí další – na to, co dlouhé roky pro toto místo a jeho obyvatele dělal, si určitě vzpomene každý. I na to, že úspěchů dosahoval, aniž by opouštěl otevřený a lidský přístup.
 
Do čela radotínské radnice byl zvolen poprvé v roce 1990 a později ještě dvakrát. Ačkoli v komunálních volbách v roce 2002 nekandidoval jako lídr Občanské demokratické strany, získal největší počet preferenčních hlasů a po následující čtyři roky působil jako radotínský místostarosta. Během 16 let jeho manažerské činnosti došlo v Radotíně k viditelným a významným změnám: uskutečnila se výstavba technické vybavenosti téměř ve dvou třetinách městské části, dařilo se rekonstruovat místní komunikace, byla realizována privatizace bytových domů, v Radotíně vyrostl Dům s pečovatelskou službou a městská část se dočkala moderního zdravotnického zařízení. Také se v té době Radotín stal sídlem správního obvodu nejen pro svůj katastr, ale i pro území Lipenců, Lochkova, Velké Chuchle a Zbraslavi.
 
Během působení Jiřího Holuba ve veřejném a politickém životě získala městská část doslova novou tvář a stala se příjemným domovem pro více než osm tisíc obyvatel. Zaslouženým oceněním jeho zdravého patriotismu bylo udělení čestného občanství na podzim roku 2006.